Wethouder Flach Hendrik-Ido-Ambacht

Wie ben ik?
Mijn naam is André Flach. Geboren en opgegroeid ben ik in de buurgemeente Ridderkerk. Na de lagere school heb ik in Rotterdam mijn VWO-opleiding gevolgd. Direct daarna heb ik de opleiding voor het vakdiploma Drogist gevolgd in combinatie met Algemene Ondernemersvaardigheden. In 2004 ben ik vervolgens als zelfstandig ondernemer gestart met een drogisterij in Giessenburg en in 2005 volgde een tweede filiaal in Dordrecht. In 1997 ben ik getrouwd met een echte Ambachtse, Relinde van Namen. Vanaf dat moment zijn we gaan wonen in Hendrik-Ido-Ambacht en al vrij snel ben ook ik me een Ambachter gaan voelen. Samen hebben we vier zoons: Marvin, Derrick, Ivan en Rens.

Politieke loopbaan
In 2001 ben ik politiek actief geworden voor de SGP-ChristenUnie. Vanaf 2004 ben ik als burgerraadslid lid bezig geweest met de ontwikkelingen in de Volgerlanden. In april 2006 ben ik raadslid geworden en vanaf die periode heb ik me beziggehouden met Financiën, Economische Zaken en zaken rondom de Brandweer. Daarnaast was ik plaatsvervangend voorzitter van de commissie Algemeen bestuurlijke aangelegenheden/Financiën. Na de verkiezingen in 2010 waarbij de SGP-ChristenUnie een extra zetel haalde, werd ik wethouder, samen met partijgenoot Teunis Stoop. In de periode 2010-2014 was ik verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Grondzaken en Communicatie. Als parttime wethouder besteedde ik in die periode nog een a twee dagen per week aan mijn eigen zaak. Na het vertrek van collega Stoop, ben ik vanaf 2014 fulltime actief als wethouder, met als portefeuilles: Economie, Financiën, De Volgerlanden, Communicatie. Verder ben ik locoburgemeester en namens Hendrik-Ido-Ambacht lid van het Drechtstedenbestuur. Vanwege mijn werkzaamheden als wethouder heb ik de dagelijkse leiding van mijn zaak overgedragen aan een medewerkster, zodat ik me volledig kan wijden aan de belangen van Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast volg ik op dit moment de masteropleiding Bestuur-en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Portefeuille
Ik zie het als een mooie en verantwoordelijke taak om me deze collegeperiode bezig te houden met de uitvoering van het collegeprogramma ' voor elkaar in Ambacht' . Dat betekent blijvend werken aan een mooie, groene en rustige gemeente, waar het fijn wonen is. Behoud van identiteit, versterking van de economie en verbetering van de voorzieningen zijn daarbij de speerpunten. Binnen mijn portefeuilles betekent dat, dat ik me inzet voor een versterking van het winkelbestand, onder andere door ruimte te bieden voor uitbreiding van de Schoof en versterking van winkelcentrum Hoog Ambacht. Belangrijk onderdeel van mijn inzet daarbij is dat een 24x6 economie genoeg is, zodat de zondag een rustdag voor iedereen kan zijn. Verder zet ik me in voor de ontwikkeling van een hoogwaardig, duurzaam en kleinschalig bedrijventerrein Ambachtsezoom en het realiseren van een levendig Waterbusplein. Na een financieel roerige periode zijn de financiën van de gemeente in rustiger vaarwater gekomen. Ik zal me blijvend inzetten voor solide gemeentefinanciën als beleid voor een gezond beleid. Mijn inzet daarbij is om dat te doen met zo laag mogelijke belastingen. Al enkele jaren hebben we de belastingen gelijk kunnen houden. In het Drechtstedenbestuur zet ik me in voor een krachtige regio op economisch en sociaal terrein, waarin Ambacht haar eigen identiteit kan vasthouden. Kortom genoeg werk, wat ik net als de raadsleden alleen met Gods zegen kan doen.

Inschrijven
 1. De gemarkeerde velden hebben wij nodig
 2. Naam*
  Ongeldige invoer
 3. Emailadres*
  Ongeldige invoer
 4. Telefoonnummer (zonder streepje)
  Ongeldige invoer
 5. Ik wil lid worden van


  Ongeldige invoer
 6. Extra informatie/vraag
  Ongeldige invoer
 7. Ongeldige invoer