Filter
 • erikvanhartingsveldt-gebruik-blauwe-papiercontainer-uitbreidenHENDRIK-IDO-AMBACHT Vorige week heeft de gemeenteraad ingestemd met een nieuw afvalbeleidsplan. Een van de voornemens uit dit plan is het beschikbaar stellen van een blauwe papiercontainer voor iedere inwoner van Ambacht op vrijwillige basis. Erik van Hartingsveldt huidig raadslid en kandidaat nummer zes voor SGP-ChristenUnie, is blij met dit besluit. “Naast dat het onze Bijbelse opdracht om goed voor de aarde te zorgen, levert het ook nog voordelen op voor het milieu en de portemonnee. Wel wil ik het gebruik van deze container behoorlijk uitbreiden.”

  Voor de SGP-ChristenUnie is duurzaamheid het zevende speerpunt voor aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Erik van Hartingsveldt past het nieuwe afvalbeleid prachtig bij de visie van de SGP-ChristenUnie. “Niet voor niets heet ons verkiezingsprogramma ‘Bouwen en Bewaren’. De mens heeft van God de taak gekregen om de aarde goed te beheren. We moeten niet alleen onze naaste liefhebben, maar ook zorg dragen voor het milieu. Afval scheiden maakt daar deel van uit, omdat de aarde dan minder vervuild raakt.”

  Van Hartingsveldt (38 jaar) geeft aan dat tegenwoordig veel oud papier en karton in de grijze huishoudcontainer terecht komt. “Het afval uit deze container wordt verbrand. Dat betekent verlies van grondstof en een hogere CO2-uitstoot. Als papier echter wordt gescheiden, levert dat winst op voor het milieu. Gescheiden afval kan gerecycled worden zodat het wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten.”

 • bartvanginkel-fietsHENDRIK-IDO-AMBACHT Voor Bart van Ginkel van de SGP-ChristenUnie is het belangrijk dat Hendrik-Ido-Ambacht vlot en veilig bereikbaar is: “Een goede bereikbaarheid is in het belang van alle reizigers. Daarom maak ik mij sterk voor een goede aansluiting van de fietspaden op het nieuwe waterbusplein.”

  De nieuwe waterbushalte komt op een beter bereikbare plek aan het Noordeinde te liggen. Daar zal ook een aantrekkelijk plein met voldoende ruimte voor het stallen van fietsen en het parkeren van auto’s worden gemaakt. “Om dit waterbusplein zo optimaal mogelijk bereikbaar te maken vanuit de bebouwde kom van de gemeente, maak ik me sterk voor het doortrekken van de Antoniuslaan. Door deze weg in te richten met een vrijliggend fietspad hoef je als fietser niet meer de gevaarlijke oversteek van de Nijverheidsweg te maken”, aldus Bart van Ginkel. Ook vindt hij een goede aansluiting van de fietspaden op het waterbusplein belangrijk omdat zo het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd. “Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het milieu. Dit ziet de SGP-ChristenUnie als haar opdracht. Zorg voor het milieu staat dan ook prominent in ons verkiezingsprogramma Bouwen en Bewaren.” In de wijk Volgerlanden-Oost zijn onlangs vrij liggende fietspaden aangelegd. Dit zijn fietspaden die een eigen strook hebben. Bart van Ginkel (50 jaar) wil het liefst zo veel mogelijk van deze fietspaden ook richting de nieuwe waterbushalte. “Deze fietspaden zijn veel veiliger en efficiënter.”

 • HENDRIK-IDO-AMBACHT Afgelopen zaterdag heeft lijsttrekker André Flach het Campagnehuis van de SGP-ChristenUnie geopend aan de Nijverheidsweg te Hendrik-Ido-Ambacht. Vanuit deze voormalige showroom aan de Nijverheidsweg 75  (naast het PIN&GO! Tankstation) zullen tal van activiteiten worden georganiseerd. Alle inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht zijn welkom om hier van gedachten te wisselen over politieke onderwerpen en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

  opening-campagnehuis

  De SGP-ChristenUnie is hard bezig met het uitrollen van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. De afgelopen maanden is er gewerkt aan het schrijven van het verkiezingsprogramma, het uitdenken van de campagne en het vaststellen van de kandidatenlijst. Een bijzondere, langlopende activiteit, betreft het realiseren van een  campagnehuis. Lijsttrekker André Flach geeft aan dat de SGP-ChristenUnie voor een aanpak heeft gekozen waarmee veel inwoners in Hendrik-Ido-Ambacht betrokken kunnen worden bij de lokale politiek. “Met dit campagnehuis willen we middels interactieve bijeenkomsten met de burgers in contact komen en blijven. Dit is de uitvalsbasis voor onze vele vrijwilligers en de ontmoetingsplaats voor de kiezers. Hier kan iedereen kennismaken met de punten uit ons verkiezingsprogramma en met de kandidaat-raadsleden”. Flach benadrukte de goede contacten met de firma Berkman, het bedrijf waarvan de SGP-ChristenUnie het gebouw in bruikleen heeft.

 • HENDRIK-IDO-AMBACHT De SGP-ChristenUnie Hendrik-Ido-Ambacht heeft de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen op 19 maart 2014 vastgesteld. Deze christelijke combinatie kiest voor continuïteit en ervaring in de Ambachtse politiek. Kandidaat-lijsttrekker André Flach is trots op de zeven mensen achter hem op de kandidatenlijst. "Allemaal gedreven mensen met veel ervaring en goede contacten in ons mooie dorp. Samen voor één ambitie met een knipoog naar de naam van ons dorp: Handhaven Identiteit van Ambacht!"

  kandidatenlijst
  HENDRIK-IDO-AMBACHT – De eerste acht kandidaten van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen namens de SGP-ChristenUnie. Van rechts naar links: 1. André Flach, 2. Leo Platschorre, 3. Willem Schneider, 4. Peter Boudewijn, 5. Cees Timmers, 6. Erik van Hartingsveldt, 7. Jeroen van der Laan, en 8. Bart van Ginkel. Foto: Pieter Dijksman

  De lijst wordt aangevoerd door André Flach (37 jaar). Hij was de afgelopen vier jaar als parttime wethouder namens de SGP-ChristenUnie werkzaam. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met onderwerpen rondom financiën en communicatie. Voor zijn baan als wethouder was hij actief als raadslid en burgerraadslid. André is getrouwd en vader van vier zoons. Naast zijn politieke loopbaan is hij sinds 2004 werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de drogisterijbranche. Op de 2e plaats op de lijst staat Leo Platschorre (57 jaar). Platschorre is fractievoorzitter van de huidige fractie en lid van de gemeenteraad sinds 2002. In het dagelijks leven is hij Secretaris van de Raad van Bestuur van een Stichting die diensten verleent aan mensen met een handicap in de provincie Noord-Brabant. De 3e plaats wordt ingenomen door Willem Schneider die vanaf 1996 actief is als raadslid. Aanvankelijk werkte hij als beleidsmedewerker van de toenmalige RPF-Tweede Kamerfractie, een fractie die opging in de fractie van de ChristenUnie, in Den Haag. Nu is Willem (54 jaar), die politicologie studeerde, werkzaam voor een onderzoeksbureau dat voor de Rekenkamercommissie Dordrecht werkt. Daarop volgt Peter Boudewijn (49 jaar) die sinds 2004 betrokken is bij de Ambachtse politiek met een focus op Welzijn, Onderwijs en Sociale Zaken. In het dagelijks leven is hij Sales Director Europe bij Accenture, een internationaal bedrijf op het gebied van managementconsulting en outsourcing. De 5e plaats op de kandidatenlijst wordt ingenomen door Cees Timmers die vanaf 2006 lid is van de gemeenteraad. Cees studeerde aan de Technische Universiteit in Delft en werkt als consultant bij Infratec Total Solutions, waarvan hij ook mede-eigenaar is. Op de zesde plaats staat de 38-jarige Erik van Hartingsveldt. In het dagelijks leven is hij werkzaam als adviseur bij Multi Import te Rotterdam. Multi Import is als importeur en groothandel gespecialiseerd in de levering van onder andere airconditioning apparatuur en toebehoren. Erik is sinds 2009 actief in de Ambachtse politiek. Hij wordt gevolgd door de 28-jarige Jeroen van der Laan. Hij is sinds 2011 betrokken bij het fractiewerk. Hij studeert politicologie aan de Universiteit van Antwerpen en is werkzaam binnen het MBO– en HBO-onderwijs. De achtste plaats wordt ingenomen door de 50-jarige Bart van Ginkel. Deze geboren Ambachter is sinds 2006 actief in de politiek. Hij is werkzaam binnen de IT-sector als applicatiebeheerder bij scheepsbouwer IHC Merwede in Kinderdijk.

  Beoogd lijsttrekker André Flach: "De SGP-ChristenUnie kiest voor continuïteit en inzet van ervaring maar ook voor vernieuwing met een nieuwkomer op een verkiesbare plaats". Op deze lijst staan kandidaten met veel bestuurlijke- en politieke ervaring in Hendrik-Ido-Ambacht. Wij gaan voor continuering van onze sterke positie in raad en college en hopen ons werk te doen in afhankelijkheid van de Heere God."

Inschrijven
 1. De gemarkeerde velden hebben wij nodig
 2. Naam*
  Ongeldige invoer
 3. Emailadres*
  Ongeldige invoer
 4. Telefoonnummer (zonder streepje)
  Ongeldige invoer
 5. Ik wil lid worden van


  Ongeldige invoer
 6. Extra informatie/vraag
  Ongeldige invoer
 7. Ongeldige invoer