Filter
 • Foto André Flach HENDRIK-IDO-AMBACHT De SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht schuift André Flach naar voren als beoogd lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Hiermee volgt hij Teunis Stoop op die twee keer eerder de lijst van de SGP-ChristenUnie aanvoerde, en vorige week aankondigde de politiek te gaan verlaten. De ledenvergadering van de SGP moet deze voordracht nog wel goedkeuren.

  De 37-jarige André Flach is sinds 2004 actief in de Ambachtse politiek. “Ik ben beschikbaar om opnieuw mijn bijdrage te leveren. Hendrik-Ido-Ambacht is een dynamische en groeiende gemeente. Er is genoeg te doen en het is een mooie opdracht om dagelijks met anderen te bouwen aan leefbare en veilige woonwijken met goede voorzieningen. Maar ik sta er ook vooral voor, om de identiteit van deze gemeente te bewaren en te versterken. De naam van ons dorp verbind ik graag met mijn belangrijkste opdracht: Handhaving Identiteit van Ambacht. Die identiteit komt wat mij betreft tot uiting in woonkwaliteit, zondagsrust, groen en water, maar ook in de sterke sociale samenhang en in keuzevrijheid in de zorg. Voor het borgen van deze Ambachtse identiteit is behoud van onze zelfstandigheid als gemeente erg belangrijk. Daarnaast wil ik krachtig opkomen voor de belangen van ons mooie dorp in regionale samenwerkingsverbanden”.

  Flach was de afgelopen vier jaar als parttime wethouder namens de SGP-ChristenUnie werkzaam. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met onderwerpen rondom financiën en communicatie. Voor zijn baan als wethouder was hij actief als raadslid en burgerraadslid. André is getrouwd en vader van vier zoons. Naast zijn politieke loopbaan is hij sinds 2004 werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de drogisterijbranche.

  SGP en ChristenUnie werken al vanaf 1994 samen in de Ambachtse gemeenteraad. Vanaf de gezamenlijke start vormen zij de grootste fractie in de gemeenteraad en leverden zij ook iedere periode één of meer wethouders voor het college. “Wij gaan daarom voor de continuering van een sterke positie in raad en college. Voor het bouwen en bewaren van Hendrik-Ido-Ambacht”, aldus de beoogd lijsttrekker André Flach.

  De voorzitter van de SGP Hendrik-Ido-Ambacht, Dies Bal, is blij met de keuze voor Flach: “Gezien de wijze waarop André de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd in het college heb ik er alle vertrouwen in dat André in staat is deze taak  op zich te nemen. Uiteraard is het definitieve oordeel hierover aan de ledenvergadering die begin december zal worden gehouden”. De voorzitter van de ChristenUnie, Louis Schenkel, is eveneens content met de keuze voor Flach: “Ik heb er alle vertrouwen in dat André, met zijn jarenlange ervaring, een goede lijsttrekker zal zijn voor de verkiezingen van maart 2014”.

 • Wethouder Teunis Stoop (SGP-ChristenUnie) vertrekt bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Hij is per 1 januari 2014 benoemd tot Raad van Bestuur van Cedrah. Dit is een reformatorische stichting voor ouderenzorg, met een zevental zorginstellingen verspreid over negen locaties in Zuid-Holland en Zeeland. Teunis Stoop neemt op woensdag 15 januari officieel afscheid van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

  Nieuwe uitdaging

  Teunis Stoop is bijna 20 jaar politiek actief geweest in de gemeente. Wethouder Stoop: “Na acht jaar raadslidmaatschap en twaalf jaar wethouderschap was ik echt toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb met veel enthousiasme en ambitie jarenlang prettig samengewerkt met raadsleden, collega-bestuurders in Ambacht en de regio, met ambtenaren en natuurlijk met de burgers, ondernemers en mensen die actief zijn bij verenigingen en instellingen. In al die jaren mocht ook veel tot stand komen in ons mooie dorp en de regio. Ik heb altijd veel draagvlak en vertrouwen mogen ervaren en daar kijk ik met dankbaarheid op terug. Ik ben blij met de nieuwe opdracht: leiding geven aan een grote zorgorganisatie die net gefuseerd is en tal van uitdagingen voor de boeg heeft.”

  Waardering

  De gemeente en het college van B&W waarderen de grote inzet van wethouder Stoop. Burgemeester Jan Heijkoop: “Teunis Stoop is een zeer professioneel bestuurder. Zijn deskundigheid, gedegen dossierkennis, zijn doortastendheid en enthousiasme zijn voor onze gemeente en de regio Drechtsteden, van grote betekenis geweest.” 

 • overdracht-campagnehuisHENDRIK-IDO-AMBACHT – De SGP-ChristenUnie heeft afgelopen vrijdag de sleutels van haar campagnehuis in ontvangst genomen. Vanuit de showroom aan de Nijverheidsweg 75 (naast het PIN&GO! Tankstation) zullen tal van activiteiten worden georganiseerd. Alle inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht zijn welkom om hier van gedachten te wisselen over de politiek en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

  De SGP-ChristenUnie werkt hard aan de opstart van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. De afgelopen maanden is er gewerkt aan het schrijven van het verkiezingsprogramma, het uitdenken van de campagne en het vaststellen van de kandidatenlijst. Een bijzondere, langlopende activiteit, betreft het realiseren van een campagnehuis. Erik van Hartingsveldt geeft aan dat de SGP-ChristenUnie voor een aanpak heeft gekozen waarmee veel inwoners in Hendrik-Ido-Ambacht betrokken kunnen worden bij de lokale politiek. "Met dit campagnehuis willen we middels interactieve bijeenkomsten met de burgers in contact komen en blijven. Dit is de uitvalbasis voor onze vele vrijwilligers en de ontmoetingsplaats voor de kiezers. Hier kan iedereen kennismaken met de punten uit ons verkiezingsprogramma en met de kandidaat-raadsleden". De campagneleider benadrukt de goede contacten met de firma Berkman, het bedrijf waarvan de SGP-ChristenUnie het gebouw in bruikleen heeft.

  Pieter Berkman reageerde positief op het verzoek van de SGP-ChristenUnie. Hij vindt het idee van een campagnehuis erg leuk. Vandaar dat hij ook de "kleine" showroom naast het PIN&GO! Tankstation beschikbaar heeft gesteld. "Ik vroeg mij in deze afweging vooral af, waarom ik het niet zou moeten doen. De lokale politiek krijgt aandacht, mijn pand heeft een goede bestemming en hopelijk vullen alle bezoekers hun tank gelijk bij ons tankstation!"

Inschrijven
 1. De gemarkeerde velden hebben wij nodig
 2. Naam*
  Ongeldige invoer
 3. Emailadres*
  Ongeldige invoer
 4. Telefoonnummer (zonder streepje)
  Ongeldige invoer
 5. Ik wil lid worden van


  Ongeldige invoer
 6. Extra informatie/vraag
  Ongeldige invoer
 7. Ongeldige invoer