HENDRIK-IDO-AMBACHT De fractie van de SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht is blij met de resultaten die de afgelopen tweeënhalf jaar zijn behaald. De fractie geeft aan het belangrijk te vinden om halverwege de rit verantwoording af te leggen over de speerpunten waarmee zij de verkiezingen zijn ingegaan. 

In 2014 waren er verkiezingen voor de gemeenteraad. De Ambachtse bevolking koos 21 gemeenteraadsleden. De SGP-ChristenUnie was dankbaar en blij dat zij zes zetels mochten bezetten. In de campagne heeft de partij speerpunten opgesteld waar zij zich voor gingen inzetten. Hoewel de verkiezingen pas in maart 2018 zullen plaatsvinden vindt deze partij het goed en nuttig om een tussenstand weer te geven op basis van deze speerpunten.

HENDRIK-IDO-AMBACHT (foto rechtsboven) – De fractie van de SGP-ChristenUnie. Van rechts naar links: Johan Scheurwater, Peter Boudewijn, Erik van Hartingsveldt, Leo Platschorre, Bart van Ginkel, Martine Kamphuis, Cees Timmers en Jeroen van der Laan    

De partij ziet het als belangrijkste opdracht om de identiteit van Ambacht te handhaven. “We zijn tevreden dat het dorpse karakter bewaard is gebleven, met ruimte en rust. De rust op zondag is daarvan een belangrijk onderdeel”. Daarnaast zijn ze er ook content mee dat er geen discussie speelt over mogelijke herindeling en dat er op een goede manier wordt samengewerkt in de regio. Daarnaast zijn ze blij met de bouwactiviteiten. “Er zijn al behoorlijk wat schoppen in de grond gegaan. Eén van de nieuwe scholen is zelfs al in gebruik en de verhuizing en verbetering van het ‘Jeugdspeelpark’ verloopt volgens planning.”

Vinger aan de pols     
Daarnaast zijn de veel besproken decentralisaties in de zorg doorgevoerd. Deze fractie gaf zichzelf de opdracht om de keuzevrijheid in de zorg te bewaren. “Over het algemeen zijn we hier tevreden over. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan en de keuzevrijheid is er”. De laatste onderwerpen waarmee zij de verkiezingen ingingen handelden over het verbeteren van de bereikbaarheid vanaf de snelwegen, het stimuleren van milieuvriendelijk gedrag, het aantrekkelijke vestigingsklimaat voor ondernemers en het niet verhogen van de belastingen. “Op al deze punten is vooruitgang geboekt. Natuurlijk blijven we de vinger stevig aan de pols houden, ook de laatste anderhalf jaar van deze periode.”

Inschrijven
 1. De gemarkeerde velden hebben wij nodig
 2. Naam*
  Ongeldige invoer
 3. Emailadres*
  Ongeldige invoer
 4. Telefoonnummer (zonder streepje)
  Ongeldige invoer
 5. Ik wil lid worden van


  Ongeldige invoer
 6. Extra informatie/vraag
  Ongeldige invoer
 7. Ongeldige invoer